Android beveiliging

Steeds meer apparaten maken tegenwoordig gebruik van het besturingssysteem Android. Denk bijvoorbeeld aan smartphones en tablets. Grote kans dat jij ook een apparaat hebt met Android als besturingssysteem. Het is enorm belangrijk om aandacht te schenken aan de beveiliging van je Android systeem. Hackers proberen op allerlei manieren toegang te verkrijgen tot je persoonlijke gegevens. Jarenlang hadden ze het gemunt op Windows systemen, omdat miljoen mensen dit gebruiken. Echter richten hackers zich nu steeds meer op Android apparaten omdat er steeds meer gebruikers zijn. Er valt voor hackers dus enorm veel te halen op dit gebied.

Hoe blijft mijn systeem veilig?
De grote vraag is natuurlijk hoe je je eigen systeem zo veilig mogelijk houdt. In dit artikel willen wij je enkele trucs en tips geven die je hierbij gaan helpen. Zo voorkom je dat je telefoon besmet raakt met virussen of zelfs gehackt wordt.
Onveilige apps

Een belangrijk punt zijn de apps die je op je device zet. Wat voor apps installeer je allemaal? Als je op zoek gaat naar nieuwe apps in een bepaalde categorie, installeer dan niet klakkeloos alles wat je tegenkomt. Installeer alleen apps die veilig zijn. Hoe kun je zien of een bepaalde app veilig is? Dat is natuurlijk best lastig, wat er staat geen naambordje met “veilig” bij. Je kunt echter wel recensies doorlezen van gebruikers. Zo weet je vrij snel of een app betrouwbaar is en of deze goed werkt.
Installeer je toch een app die niet veilig blijkt te zijn, dan kan het gebeuren dat je device besmet raakt met een virus of malware. Probeer in een dergelijk geval de app zo snel mogelijk weer te verwijderen.

Virusscanner voor Android
Een onveilige app verwijderen lost niet altijd het probleem van een besmet device op. Als het virus zich genesteld heeft in je systeem dan blijft deze actief, ook nadat je de onveilige app hebt verwijderd. Hoe kom je dan van het virus af? Gebruik hiervoor een virusscanner. Net als voor Windows machines zijn er ook speciale virusscanner apps. Deze scannen de bestanden op je telefoon en helpen je bij het verwijderen van virussen.