Android voor boordcomputers in auto’s

Een officieel document van Google toont aan dat deze internetgigant bezig is met het ontwikkelen van een unieke versie van Android. Deze Android versie is speciaal bedoeld voor gebruik in boordcomputers en zal de naam ‘Android Auto’ krijgen. Simpel!

Android Auto is de vierde

Op dit moment zijn er nog drie verschillende versies van Android, namelijk Android Wear voor op de draagbare gadgets, Android TV voor op televisies en settopboxen en natuurlijk het basis besturingssysteem van Android voor op tablets en smartphones. Hier wordt Android Auto aan toegevoegd. Overigens is er al eens een Android Auto geweest, maar dit was een app die als het ware werd toegevoegd aan de reguliere software. Deze Android Auto is volledig op zichzelf staand en wordt ontwikkeld voor gebruik in boordcomputers van auto’s.

Het blijft een verrassing

Helaas is er nog niet veel bekend over Android Auto. Er bestaat wel een vermoeden dat er een diepere connectie kan worden gemaakt met specifieke autodelen. Daarnaast is ook nog niet helder of Android Auto uiteindelijk bedoeld is voor alle auto’s met een boordcomputer, of uitsluitend voor de zelfrijdende auto van het eigen bedrijf.