De Android toppers

Iedere zondag worden de echte toppers onder de games en apps van Android geselecteerd door Android Planet. Uiteraard zijn er ook in week 43 weer wat interessante apps en games in het zonnetje gezet. Wij delen de uitkomst graag met je.

Gemak met Knockon

KnockOn is een echte gemaks-app. Deze app maakt het mogelijk om zonder gebruik van de powerbutton je toestel te ontgrendelen. Alles wat je hoeft te doen is een dubbele tik te geven op het toestel, en met deze zelfde handeling kun je het toestel ook weer vergrendelen. Nadeel van deze app is wel dat deze veel energie vreet wanneer het toestel niet is voorzien van een Amoled touchscreen. Bij deze toestellen blijven de pixels namelijk actief. Deze app is geschikt voor elk type toestel.

De app voor nieuwe apps: Launchify

In Google Play vinden we ook de app Launchify. Deze applicatie is er om jou volledig op de hoogte te houden van de nieuwste en meest populaire apps, ook op basis van je locatiegegevens. De selectie apps wordt als widget, in de notificatiebalk of op het vergrendelscherm getoond. Uiteraard kun je zelf je voorkeuren en afkeuren aangeven, zodat de app de selecte echt op jou af kan stemmen. De app is gratis in de Google Play Store.

Sneller tikken met Swiftkey

Als je een goed toetsenbord voor op je device zoekt, dan is Swiftkey een uitstekende app. Deze app biedt je onder meer DWP, ofwel Dubble Word Prediction. Deze functie is actief in de tekstversie die al eerder verscheen; Swiftkey Beta. Je typt aanzienlijk sneller met dit toetsenbord. Uiteraard is de app beschikbaar in het Nederlands en is deze gratis te downloaden. Het toetsenbord werkt op iedere Android smartphone.

Korte reportages van Boomerang

Boomerang is een leuke nieuwe app van Instagram. We hebben het hier over een video-app die steeds bijzonder korte filmpjes kan tonen, van slechts 1 seconde lang. Het is belangrijk dat je het toestel zo stabiel mogelijk houdt tijdens het filmen. Het is een unieke variant op de fotovariant waar Instagram helemaal om draait. Boomerang maakt zelf een behoorlijke reeks foto’s die uiteindelijk worden samengevoegd tot een enkel MP4 bestand. Uiteraard kun je het resultaat direct vanuit de app delen met je sociale contacten.

Prune, nu ook voor Android

iOS introduceerde al eerder de app van Prune, maar Prune is nu ook beschikbaar voor Android gebruikers. Dit is een fantastische game uit Amerika. Het spe onderscheidt zich voornamelijk door de unieke gameplay, bijzondere graphics en een mooie soundtrack. Niet voor niets is deze app al meerdere malen in de prijzen gevallen. Het principe is eigenlijk heel simpel. In de game draag jij zorg voor een bonsaiboom. Dit lijkt heel saai, maar er kan werkelijk van alles met het boompje gebeuren. Los de problemen op en laat het boompje groeien.

Parchi, nog niet in Nederland

Microsoft Garage introduceerde recentelijk Parchi. Deze app maakt het mogelijk om direct vanaf het homescreen van je toestel korte notities te maken. Het gaat niet alleen om notities maken, maar ook om snel foto’s te maken. De app zorgt er namelijk ook voor dat je camera direct actief is. De app verschijnt als een rood bolletje op je scherm. Binnen de notities heb je diverse mogelijkheden, bijvoorbeeld tot markeren en taggen. Helaas is Parchi op dit moment nog niet beschikbaar in de Nederlandse versie van de Google Play Store.

Brugradar, handig voor onderweg

Tot slot is er de app Brugradar. We kennen allemaal al de apps die verkeersinformatie weergeven, maar er zijn er bijzonder weinig die ook rekening houden met obstakels onderweg. Naast files worden er maar weinig obstakels weergegeven. Brugradar is een app die je realtime laat checken welke bruggen er openstaan op jouw route. Je kunt ook, door op een specifieke brug in het beeld te tikken, zien wanneer deze voor het laatst geopend is. Echter, de app is wel vrij beperkt. Zo is er geen mogelijkheid om zelf bruggen toe te voegen in de app en is er geen optie om een route in te voeren.