Welke Android en iOS apps mag je niet missen?

Ook deze week hebben we weer wat leuke apps voor je verzameld. Iedere week komen er wel wat opvallende apps voorbij die je gewoonweg niet mag missen. Wij bieden je graag een overzicht van de vier leukste Android en iOS apps van deze week.

Maak snelle filmpjes met Boomerang

Instagram staat natuurlijk bekend als de social media die volledig gebaseerd is op foto’s. Echter, nu is er ook Instagram Boomerang. Met deze app maak je zeer korte filmpjes door lange reeksen foto’s te maken. Uiteindelijk kennen de filmpjes geen begin en geen einde, waardoor er een voortdurend filmpje gemaakt wordt. Toch zijn de filmpjes bijzonder kort, en dat is nu net het mooie van Instagram Boomerang. Het is simpel en het is leuk, ook om te delen met je social media netwerk.

https://vimeo.com/143161189

Human is de meest comfi fitnessapp

Als je op zoek bent naar een leuke, ontspannen en weinig opdringerige fitnessapp, dan kun jij zeker een app als Human gebruiken. Deze app is ideaal voor iedereen die wel wil bewegen, maar dit op de eigen manier wil doen. De app houdt voortdurend op de achtergrond bij wat je doet. Wanneer je daadwerkelijk een half uur op een dag hebt bewogen, dan krijg je een digitaal schouderklopje. Deze app is goed te gebruiken op toestellen van Apple die zijn voorzien van de speciale bewegingsdetectoren. Overigens heeft de app met bepaalde handelingen wel moeilijkheden om het bij te houden en te volgen, zoals met het trappen op de fiets. De app is overigens een verbeterde versie van een eerdere Human. Er is voor gezorgd dat de app nu aanzienlijk minder batterij vreet als voorheen. Deze app is voor alsnog uitsluitend bedoeld voor iOS gebruikers.

Navigeren met Waze 4.0

Waze 4.0 behoort zonder twijfel tot de meest populaire en meest gebruikte navigatieapps van dit moment. De app is volledig vernieuwd en is nu nog sneller, eenvoudiger en aangenamer in gebruik. De functies binnen de app zijn eenvoudig te bereiken en te gebruiken, waardoor er aanzienlijk minder handelingen nodig zijn. Met slechts een klein tikje kun je de locatie wijzigen in je lijst favoriete locaties en met twee klikjes wordt je direct naar de gewenste locatie genavigeerd. Binnen de app is een opvallende knop te vinden in een oranje kleur. Wanneer je hierop tikt krijg je direct meer informatie over onder meer wegafsluitingen, ongevallen, controles en files. Tot slot kun je ook met een enkele klik de verwachtte aankomsttijd delen met iedereen die daar belang bij heeft.

Maak het makkelijk met Knock on

Knock on is een app voor de echte liefhebbers van snelheid en gebruiksgemak. Deze app zorgt ervoor dat je je toestel kunt vergrendelen en ontgrendelen met een dubbele tik op het scherm, zonder gebruik te maken van de aan- en uit button van je toestel. De app zorgt ervoor dat het beeldscherm volledig zwart wordt in slapende stand en direct wakker wordt bij de dubbele klik. Andersom werkt dit ook zo. Echter, de app is alleen goed geschikt voor toestellen met een Amoled display. Bij andere touchscreens gaat het scherm namelijk niet volledig in slaapstand en dit kost ontzettend veel energie.